Levergodis |
Koka 1 kg lever (nöt eller lamm) i en timme. Du kan lägga i vitlöksklyftor eller rosmarin i spadet när du kokar levern. Häll av spadet och låt levern kallna Skär levern i små bitar och lägg på bakplåtspapperTorka i ugn ca 60-70 grader tills de är torra på ytan och mjuka inuti. Det tar cirka 1,5 – 3 timmar. Ugnsluckan ska under torkningen stå lite på glänt så fukten försvinner om du använder en traditionell ugn. Dela upp godiset i små portioner och frys in det som du inte ska använda i närtid. Det som du ska använda i närtid lägger du i kylskåpet. Hållbart ca 5 dagar i kylskåp. |
Torkad kyckling |
Koka kycklingfilé i ca 30 minuter eller tills den är färdig och köttsaften är klar. Låt kycklingen svalna snabbt. Skiva den tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugnen. Ca 60-70 grader med ungsluckan lite på glänt. Bitarna är klara när de är helt torra. Låt bitarna gärna ligga över natten i ugnen så att de blir helt torra.Förvaras i tät burk och håller länge. Lägg gärna silicapåsar i burken för att hålla kycklingbitarna torra. |
Torkad blodpudding |
Tärna blodpudding och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen på ca 60-70 grader med ugnsluckan lite på glänt, tills de är helt torra. |
Hundkex |
7 dl korn- eller rågmjöl 2,5 dl majsmjöl 2,5 dl havregryn 3,5 dl varm buljong 0,5 dl kallpressad rapsolja 2 ägg 2,5 dl riven ost (du kan byta ut osten mot kyckling, nötkött/nötfärs) 1-2 rivna morötterBlanda havregryn och olja. Häll över varm buljong och låt blandningen stå i 10 minuter. Blanda i de övriga ingredienserna och arbeta samman till en deg. Kavla ut degen centermetertjock på ett mjölat bakbord. Skär ut kex och lägg dem på en bakplåt. Grädda i 150 grader i cirka en timma. Stäng av ugnen men låt kexen stå kvar för torkning, gärna över natten. |